8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

“Ga toch boeven vangen!” Buurtpreventie, politie en gemeente reageren: probeer het zelf maar eens!

Buurtpreventieteam Zevenhuizen pakt op woensdagavond 20 september flink uit: samen met politieteam Waddinxveen-Zuidplas en o.a. handhaving van de gemeente Zuidplas wordt een ‘Boef in de wijk’ losgelaten en mogen deelnemers hem proberen te vinden.

Iedereen, die daar zin in heeft, kan zich op woensdagavond 20 september tussen 18:45 en 19:00 uur melden bij dorpshuis Swanla, waarna de spelregels worden uitgelegd. Vervolgens gaan de deelnemers ‘op jacht’ naar de boef. Deze boef – in werkelijkheid een politie-agent – gedraagt zich als een werkelijke crimineel en zal op diverse plaatsen in diverse wijken op zoek gaan naar een interessante buit. Het is de opdracht voor de deelnemers, om de ‘boef’ te vinden. Leden van het Buurtpreventieteam bewegen zich ook door wijk, voornamelijk om te kijken of alles volgens de regels gaat.

Tijdens de zoektocht worden via twitteraccount @BuurtP7huizen tips verzonden, waarmee de deelnemers aanvullende informatie krijgen. Deze tweets zijn vergelijkbaar met appjes die in een werkelijke situatie met de BuurtApp worden verspreid.

Als deelnemers de boef aangetroffen menen te hebben, stellen ze hem de vraag “Bent u de boef in de wijk?”. Als de aangesproken persoon de boef is krijgt de deelnemer een voucher om aan het eind van de avond in te wisselen tegen een prijsje. Is de boef ontmaskerd, wordt deze aangehouden zoals in dit in werkelijkheid ook gebeurt: politie komt ter plaatse om hem te arresteren, waarna de boef geboeid zal worden afgevoerd.

De organisatie heeft meerdere scenario’s bedacht, die na elkaar zullen plaatsvinden.

Iedereen mag meedoen, alleen wordt voor kinderen onder 14 jaar oud een begeleider verwacht.

Aanmelden is wenselijk. Dat kan via de website zevenhuizen.zuidplasveilig.nl, waar u ook meer informatie over deze activiteit kunt vinden.

Na afloop reikt wethouder Jan Hordijk enkele prijzen uit aan de deelnemers die de ‘boeven’ hebben gevonden.

Met dit project willen de buurtpreventie Zevenhuizen, politie Waddinxveen-Zuidplas en de gemeente de deelnemers op een leuke manier laten kennismaken met verdachte situaties. Bovendien maakt het de deelnemers duidelijk hoe belangrijk het is om goed te kijken en te luisteren.

In andere plaatsen, waar deze actie werd gehouden, was de opkomst bijzonder groot. De organisatie heeft daarom voor de eerste 100 deelnemers een goodiebag klaarliggen.

Bekijk hieronder enkele aankondigingen van deze activiteit:

Advertentie