8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Auto in sloot langs ‘s-Gravenweg in Nieuwerkerk

Een oudere vrouw is woensdag 13 september met haar auto in een sloot langs de ‘s-Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel gereden. De bestuurster is er met een nat pak vanaf gekomen. Een fietsende voorbijganger liep ook een nat pak op toen hij de vrouw uit de auto hielp. Het ongeval gebeurde woensdagavond laat vlak voor 24.00 uur. De vrouw probeerde om haar auto te keren maar had in het donker niet door dat vlak naast de weg een sloot liep. De fietser die kort daarna langs liep heeft de vrouw direct geholpen.

Een andere voorbijganger met een auto is ook direct gestopt. In afwachting van de hulpdiensten heeft de man uit Vinkeveen de bibberende vrouw in zijn auto gezet zodat de vrouw zich bij de autoverwarming wat kon opwarmen. De hulpvaardigheid van de man zorgde er even later wel voor dat hij zelf hulp nodig had. Toen de vrouw door de politie was meegenomen naar het bureau was de man zijn sleutels kwijt. Samen met politieagenten is vervolgens een uur overal in de omgeving gezocht. De man kon niet verder rijden maar zonder sleutels ook niet zijn huis in Vinkeveen in.

Op het moment dat men het bijna op wilde geven kwam een buurtbewoner de sleutels brengen.  Het bleek dat de fietser die ook een nat pak had bij de buurtbewoner geholpen was en daar zijn verhaal had zitten vertellen. De man had per ongeluk de sleutelbos van de automobilist in de consternatie meegenomen. Een berger heeft nog een flinke klus gehad om de auto weer op het droge te krijgen. Omdat er aanwijzingen zijn van mogelijk alcohol gebruik onderzoekt de de politie op het bureau of dit het geval is geweest.

Politie bij auto te water

Auto te water

Foto’s: Sylvia van Straalen

Advertentie