8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Brandweerwagen door autoberger Roos gered uit pure Nieuwerkerkse bagger

Een brandweerwagen van de brandweer uit Den Haag-Leidschenveen is zondag na heel veel moeite weer uit de Nieuwerkerkse bagger gered. De wagen stond zondagmorgen 17 september volledig vast in een weiland langs de Hoofdweg-Noord in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Rond 9.00 uur werd de brandweer uit Nieuwerkerk te hulp geroepen voor een koe in de sloot. Het beest zat alleen in een volledig onbereikbare plaats vast. Hierop is de brandweer uit Den Haag-Leidscheveen met een grote kraan en een extra wagen te hulp geroepen. Het dier is vervolgens gered, alleen één van de brandweerwagens was inmiddels in een weiland aan de kant van het Weidezoompad volledig muurvast komen te staan. Eerst is geprobeerd om de wagen met de tankautospuit uit het weiland te trekken. Dit bleek echter veel te zwaar te zijn.

Hierop is autoberger Roos uit Capelle aan den IJssel te hulp geschoten. Met twee bergingsauto’s van de berger is vervolgens aan de brandweerwagen getrokken waarop de wagen uiteindelijk weer op het asfalt kwam te staan. Ruim vier uur na de eerste melding konden uiteindelijk alle voertuigen weer naar de kazerne vertrekken. De Haagse brandweermannen kunnen nog lang vertellen over de eindeloze bagger die je in Nieuwerkerk aan den IJssel aan kunt treffen. Op het Weidezoompad bleven de sporen van de worsteling met dik water achter…

 Bovenstaande foto’s: Autobergingsbedrijf Roos, Capelle aan den IJssel

 

Advertentie