8.5 C
New York
donderdag 13 mei 2021

VVD’er Nick Rockx op reserve bank na verkiezingen 2018

Bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen wil raadslid Nick Rockx niet op een direct verkiesbare plek op de lijst van VVD Zuidplas staan. Dat maakte het 39-jarige raadslid via een persbericht op 18 september bekend. Voor Rockx is de combinatie van een drukke baan en vele avonden vergaderen te druk. De huidige raadsperiode maakt het raadslid gewoon af.

“Ik heb de afgelopen 3 jaar met veel plezier weer in de gemeenteraad mijn steentje bijgedragen, maar het combineren van een fulltime baan, het werk als raadslid en andere hobby’s en privé hakt er wel in. Ik moet nu weer even aan mezelf denken.”, aldus Rockx. “Ik heb nu een functie waarin ik een internationaal team aanstuur om onze klanten snel en goed te helpen. Dat zijn al lange dagen met multitasken en veel communiceren. En daar komen de raadsvergaderingen en andere meetings ’s avonds uiteraard nog bij.”

De Nieuwerkerkse VVD’er wil de politiek niet helemaal de rug toekeren. “VVD Zuidplas is echt mijn club. Ik ga de komende jaren even op de bank en als het team mij weer nodig heeft dan sta ik er weer” laat hij weten. Fractievoorzitter Ferry van Wijnen heeft kennis genomen van het besluit van Rockx. “Wij bedanken hem voor al het goede werk en zijn blij dat hij in elk geval voor VVD Zuidplas behouden blijft. Hij komt ooit wel weer terug, daar ben ik van overtuigd.”

Nick Rockx kwam in februari 2015 in de gemeenteraad van Zuidplas. Hij volgde op dat moment John Ooms op die om persoonlijke redenen wilde stoppen als raadslid. Daarvoor zat de Nieuwerkerker ook al in de gemeenteraad van Nieuwerkerk aan den IJssel tot de fusie met Moordrecht en Zevenhuizen-Moerkapelle waarbij de gemeente Zuidplas ontstond. Maart 2018 worden de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen gehouden.

Foto: Nick Rockx via Twitter bij eerdere verkiezingen

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg