8.5 C
New York
zondag 18 april 2021

“Wethouder misleidt gemeenteraad over duurzaamheid”

Raadslid Pieter Beeldman (PvdA-GroenLinks) heeft in een fel betoog in de gemeenteraad gehakt gemaakt van het duurzaamheidsbeleid in Zuidplas. Volgens Beeldman is er zelfs sprake van pure misleiding. Het leverde na een flinke discussie een motie van treurnis op aan het adres van wethouder Van Woudenberg. De motie werd door de fractie van PvdA-GroenLinks ingediend.

De gemeenteraad van Zuidplas sprak dinsdagavond 19 september over het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Zuidplas. Het college van Zuidplas wilde in de top vijf van duurzame gemeenten in Zuid-Holland komen. Dit is bij lange na niet gehaald. Juist op het gebied van hernieuwbare energie scoort Zuidplas nog niet hoog.

Het schoot Beeldman in het verkeerde keelgat dat vanuit het College beweerd werd dat meer windenergie niet helpt om hoger in de vergelijking tussen gemeenten te komen. Beeldman heeft zelf contact opgenomen met de organisatie die voor de vergelijkingen tussen gemeenten zorgt. Daar bleek al heel snel dat zo’n stap er juist voor zorgt dat Zuidplas wel stappen zet en aan z’n doelstelling gaat voldoen om in de top vijf te komen.

Groot probleem volgens Pieter Beeldman is het feit dat Zuidplas geen geld wil uitgeven aan investeringen in duurzaamheid. Zonder die investeringen gaat Zuidplas nooit aan zijn doelstellingen voldoen. De fractie van D66 steunde hun wethouder het collegebeleid. Mark Clavaux stelde dat men trots is op wat wel bereikt is, maar men is het eens dat het niet voldoende is.

De motie van treurnis werd uiteindelijk aan het begin van de nacht in stemming gebracht en kreeg alleen de steun van de twee indieners.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg