8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Raad van State houdt bouwplan ouderinitiatief Moordrecht voorlopig tegen

De Raad van State heeft woensdag 20 september de plannen voor de bouw van het Moordrechtse ouderinitiatief voorlopig in de ijskast gezet. Het gaat om een plan waarbij op de locatie van een voormalige basisschool aan de Middelweg 19 zorgwoningen en 15 appartementen gepland zijn. Omwonenden zijn tegen het plan omdat het volgens hen te hoog wordt en hebben bezwaar aangetekend bij de Raad van State. Omdat de volledige behandeling van de zaak nog op zich laat wachten is er bij de rechter om een voorlopige voorziening gevraagd. Hiermee moet voorkomen worden dat het pand al in aanbouw is op het moment dat de Raad van State met een definitieve uitspraak komt.

De gemeenteraad van Zuidplas is vlak voor de zomervakantie akkoord gegaan met het bouwplan. Het gaat om een initiatief van een aantal Moordrechtse inwoners die passende woonruimte voor hun kind met een beperking willen. De ouders zijn al jaren bezig om hun droom werkelijkheid te laten worden. Woningcorporatie Woonpartners is bereid gevonden om samen met een ontwikkelaar de gewenste woningen te bouwen.

Om het plan betaalbaar te maken zijn er ook een aantal appartementen in het plan opgenomen. Hierdoor wordt het pand wel hoog. Punt van discussie bij de Raad van State is het aantal bouwlagen. Naast drie bouwlagen zou volgens de omwonenden alleen een dak zijn toegestaan. Het plan gaat uit van een vierde bouwlaag waarbij de bovenste laag alleen van ander materiaal is. De rechter bij de Raad van State denkt dat de kans groot is dat het bouwplan niet voldoet aan een eerder afgesproken omvang van het pand. De omwonenden hebben hierdoor de gevraagde voorlopige voorziening toegewezen gekregen. Een definitieve uitspraak moet aan het einde van dit jaar of begin volgend jaar volgen. Tot die tijd mag er niet gebouwd worden op de locatie langs de Middelweg en zal de locatie braak blijven liggen. De school is afgelopen zomer al gesloopt.

Advertentie