8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Een kijkje in de keuken bij brandweer Moordrecht

Ben je altijd al nieuwsgierig geweest wat de Moordrechtse brandweer nou precies doet? Waarom ze regelmatig met toeters en bellen door het dorp rijden? Op deze en andere vragen kun je op zaterdag 7 oktober antwoord krijgen. Maar dan moet je wel tussen 10:00 en 15:00 uur naar de Ambachtsweg 28a in Moordrecht gaan.

Je kunt dan zien hoe de brandweer een brand blust, maar ook welke techniek wordt gebruikt om een auto open te knippen om een bekneld slachtoffer uit een autowrak te bevrijden.

In en om de kazerne is van alles te zien en te beleven. Ook zullen rondleidingen worden gegeven. Omdat de brandweer vaak intensief samenwerkt met de ambulancedienst, zijn deze ook aanwezig en geven ze tekst en uitleg op al je vragen. Kom je met de auto? Dan is er  voor iedereen een mogelijkheid om een veiligheidscheck uit te laten voeren van je eigen auto.

Kinderen en hun ouders kunnen een rondrit maken in een echte brandweerwagen en ervaren hoe het is om met toeters en bellen door het dorp te scheuren. De brandweervrijwilligers van kazerne Moordrecht staan de hele dag klaar om alle bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen.

Naast de vele demonstraties en uitleg over de werking van apparaten zal de brandweer ook aandacht schenken aan het werven van vrijwilligers. Kijk voor informatie over een vrijwilligersbaan bij de brandweer op  www.brandweer.nl/hollandsmidden.

Advertentie