8.5 C
New York
donderdag 13 mei 2021

Meerderheid gemeenteraad stuurt brief over snelle sluis naar Hoogheemraadschap

Vijf fracties uit de gemeenteraad van Zuidplas hebben een gezamenlijke brief gestuurd over de Snelle Sluis naar de verenigde vergadering van het hoogheemraadschap. De vijf fracties hebben samen 18 zetels en vertegenwoordigen daarmee de meerderheid van de gemeenteraad in Zuidplas. De brief is ondertekend door D66, SP, NEZ, CU/SGP en het CDA.

De brief van de vijf fracties is gestuurd naar de verenigde vergadering van het hoogheemraadschap. De verenigde vergadering is vergelijkbaar met een gemeenteraad, maar besluit enkel over zaken van het hoogheemraadschap. Op woensdag 27 september neemt de verenigde vergadering van het hoogheemraadschap een besluit over de toekomst van de Snelle Sluis in Moordrecht.

In de brief van de vijf fracties worden de leden van de verenigde vergadering gevraagd om te luisteren naar de 1.000 handtekeningen die opgehaald zijn onder inwoners. Deze handtekeningen pleiten juist voor behoud van de snelle sluis. De fracties staan ook stil bij de bereikbaarheid van de snelle sluis. Ook wordt de verenigde vergadering uitgenodigd om voor een besluit genomen wordt eens bij de historische sluis te komen kijken. Volgens de vijf fracties zijn er genoeg kansen voor de Snelle Sluis.

“De Snelle Sluis kan verbonden worden met het Kroesgemaal, ze ligt op een steenworp afstand. Met enkele borden en wat banken ontstaat er een andere beleving. Een beleving die focus legt op de strijd tegen het water nu en toen. De aandacht voor het landschap waarin we leven dat we zelf hebben drooggelegd.” Aldus de ondertekenaars van de brief.

Op dinsdag 19 september werd er een motie van CU/SGP verworpen tijdens een vergadering van de gemeenteraad. Deze motie riep het college van b&w op om de sluis alsnog als gemeentelijk monument aan te wijzen. De verenigde vergadering neemt op woensdag 27 september een besluit over de toekomst van de Snelle Sluis in Moordrecht.

Lees hier de volledige brief aan de verenigde vergadering van het Hoogheemraadschap.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg