8.5 C
New York
donderdag 13 mei 2021

Gemeente wil Nieuwerkerks hertenkamp in stand houden

Het hertenkamp aan de Bospolderstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel lijkt definitief gered. De gemeente Zuidplas kiest ervoor om het populaire dierenparkje in stand te houden. Dit staat te lezen in een Dierenwelzijnsnota die deze week naar de gemeenteraad is gestuurd. In de nota staat te lezen dat het hertenkamp een belangrijke sociale waarde heeft en druk bezocht wordt door mensen uit de direct omgeving. De gemeente wil onderzoeken om aan dierenparkje het SKBN keurmerk kan krijgen. Dit is een keurmerk voor kinderboerderijen en dierenweides.

Wanneer de gemeenteraad op 10 oktober akkoord gaat met het stuk komt er een definitief einde aan de discussie over de toekomst van het park. Tijdens de grote bezuinigingsrondes in 2011 en 2012 stond het parkje op de nominatie om afgestoten te worden. Buurtbewoners hebben handtekeningen opgehaald en de politiek bewogen om het geringe voordeel wat bij sluiting behaald zou kunnen worden niet in te boeken. De gemeente heeft daarna onderzocht of het dierenparkje bij een andere organisatie ondergebracht kon worden.

Ook in recente lijsten met vastgoed van de gemeente staat het dierenparkje nog steeds op “te onderzoeken of afstoten mogelijk is”. In de dierenwelzijnsnota wordt nu de keus gemaakt om juist vanwege die belangrijke sociale functie in de wijk Dorrestein het parkje te behouden. Het aanhouden van het dierenparkje is een gemeentelijke taak zo staat in de nota. Naast veel jonge kinderen komen ook veel bewoners van de Meander regelmatig even langs bij de geiten, herten en verschillende vogels. De laatste tijd is het wel afwachten of ook de pauw aanwezig is omdat deze regelmatig een ommetje in de wijk maakt om daarna vanzelf weer terug te keren.

Of de gemeenteraad de keuzes van burgemeester en wethouders volgt wordt tijdens de gemeenteraadsvergadering van 10 oktober duidelijk.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg