8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

18-jarige vrouw op skeelers vermist in Moordrecht

Update 7-10-2016 10:15: De vermiste vrouw is zaterdagochtend 7 oktober levenloos aangetroffen. Lees meer…

De 18-jarige Wouke uit Moordrecht is sinds vrijdagavond 6 oktober vermist. De jonge vrouw is rond 20.00 uur bij de politie als vermist opgegeven. Rond 18.15 uur is ze op skeelers vanaf de Klutendreef vertrokken. De politie onderzoekt de vermissing en heeft daar veel eenheden bij ingezet.
Het gaat om een 18-jarige blanke vrouw van 1,65 meter lang en tenger(mager)postuur. Ze heeft een lang donker haar in een paardenstaart. Ze was gekleed in een paarse joggingsbroek en een grijs shirt. Ze draagt een bril en was onderweg met skeelers.
De politie heeft onder andere via burgernet een bericht verspreid met de oproep om naar de vrouw uit te kijken. De oproep is verstuurd in Moordrecht en een deel van de Krimpenerwaard. Ook in een deel van Nieuwerkerk is het bericht verspreid.

Rond 22.00 uur heeft de politie ook een helikopter ingezet waarbij onder andere gezocht wordt in het gebied tussen Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel in de buurt van de dijk langs de Hollandsche IJssel. Zie ook onderstaand kaartje met een deel van de vluchtroute van de politiehelikopter. Rond 22.40 uur is de helikopter weer vertrokken. Op dat moment heeft de politie veel agenten op de grond ingezet. Het gaat hierbij om de zogenaamde parate eenheid van uit de regio Den Haag van 25 agenten. Maar ook andere eenheden waaronder de ME zijn ingezet.

Ook helpen tientallen buurtbewoners na een oproep via een buurtapp en ook leden van de scouting inmiddels mee met zoeken naar de 18-jarige. Er waren sterke aanwijzingen dat de 18-jarige Wouke ergens in de wijk rond het scouting gebouw zou moeten zijn. Rond 00:45 had de uitgebreide zoektocht die ondersteund werd door een nieuwe vlucht van de politiehelikopter nog steeds geen resultaat opgeleverd. Een nieuwe ploeg agenten zal door blijven zoeken. Hierbij wordt een ruimere omgeving meegenomen. Onder andere wordt nu ook gezocht in het gebied bij de Vierde Tochtweg richting Nieuwerkerk.

zoek gebied Moordrecht

Advertentie