8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Kieslijst D66 vastgesteld voor gemeenteraadsverkiezingen 2018

D66 Zuidplas heeft onlangs haar kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 vastgesteld. Eerder dit voorjaar was al bekend dat Rik van Woudenberg net als bij de verkiezingen in 2014 de lijsttrekker van de lokale fractie is.

Inmiddels is ook de rest van de kieslijst bekend gemaakt. De lijst bestaat uit totaal 18 personen. Opvallend aan de nieuwe lijst is dat Claudia Wolff, de huidige fractievoorzitter, op de zevende plaats staat. Wolff heeft zelf aangegeven een stap terug te willen doen: “Na een intensieve periode van eerst 4 jaar in de oppositie met z’n tweeën en vervolgens 4 jaar als fractievoorzitter in de coalitie is het nu tijd voor mijn gezin en werk.” Claudia Wolff is nog wel beschikbaar voor bijvoorbeeld tijdelijke vervanging. Ook blijft zij de fractie na maart 2018 ondersteunen. Huidig raadslid Frans Klovert staat als tweede kandidaat op de Lijst. Chantal Bon – van de Griek is de eerste vrouwelijke kandidaat op plaats drie.

Lijsttrekker Rik van Woudenberg geeft aan erg blij te zijn met de lijst van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart 2018 gehouden worden: “Met deze mix van ervaring en nieuw talent kan D66 de komende jaren het verschil maken. De inwoners van Zuidplas hebben hiermee de garantie dat het belang van het individu en de samenleving die wij met z’n allen vormen zijn gediend”

De lijst van D66 bestaat uit zes kandidaten uit Moordrecht, zeven uit Nieuwerkerk en vijf uit Zevenhuizen. Er staan geen inwoners uit Moerkapelle op de lijst voor de verkiezingen in 2018.  De complete kieslijst is hieronder opgenomen:

1. Rik van Woudenberg Moordrecht
2. Frans Klovert Nieuwerkerk
3. Chantal Bon – van de Griek Nieuwerkerk
4. Mark Clavaux Moordrecht
5. Joop Huson Zevenhuizen
6. Alex Osten Nieuwerkerk
7. Claudia Wolff Nieuwerkerk
8. Melissa Luijt Moordrecht
9. Joost van Boven Zevenhuizen
10. Jette Frans Zevenhuizen
11. Joost van Iperen Nieuwerkerk
12. Jeroen Wolff Nieuwerkerk
13. Dick Verstoep Moordrecht
14. Carla de Jong Zevenhuizen
15. Jan Oomen Moordrecht
16. Leo Warmenhoven Moordrecht
17. Madelon Leewis-van Waadenoijen Kernekamp Zevenhuizen
18. Lenny van Iperen Nieuwerkerk

Advertentie