8.5 C
New York
zaterdag 13 april 2024

Burgemeester ontmoet hangjongeren en onveilige situaties tijdens ronde met buurtpreventie Zevenhuizen

Zuidplas burgemeester Gert-Jan Kats heeft woensdag 11 oktober kennis gemaakt met het werk van de buurtpreventie in Zevenhuizen. De burgemeester liep tijdens de Week van de Veiligheid mee tijdens een ronde door donker Zevenhuizen. Ruim tien betrokken inwoners liepen woensdagavond een ronde in hun eigen buurt waarbij gelet wordt op (on)veiligheid in de eigen omgeving. De buurtpreventie let tijdens de ronde bijvoorbeeld op woningen die niet goed afgesloten zijn of die een verlaten indruk geven. De woningen waar verbeterpunten zijn qua inbraakpreventie hebben een folder in de bus gekregen. Een aantal inwoners van Zevenhuizen heeft dus woensdag post van de burgemeester himself ontvangen.

Ondanks dat er de laatste jaren al veel aandacht gegeven wordt aan inbraakpreventie zijn er nog altijd woningen waar het inbrekers wel heel makkelijk wordt gemaakt. Bij een woning stonden bijvoorbeeld de ramen open, brandde er geen licht en kon iedereen dus zo naar binnen lopen.

Tijdens de ronde werd er ook uitgebreid gesproken met een groep jongeren die zich zeer regelmatig ophoud in het centrum van Zevenhuizen. De burgemeester ging het gesprek aan met de jongeren die andere inwoners regelmatig een onveilig gevoel bezorgen. Eén van de jongens kreeg een reprimande van de ook aanwezige politie agent vanwege zijn asociale rijgedrag eerder op de avond. Verschillende jongeren vond het maar niks dat er foto’s werden gemaakt tijdens het gesprek met de burgemeester waarbij de indruk ontstond dat de ouders van de jongeren niet wisten waar ze op dat moment waren.

Na afloop van de ronde door Zevenhuizen werd nog even nagepraat met de deelnemers van deze avond. Buurtpreventie Zevenhuizen bestaat in totaal uit zo’n 35 vrijwilligers. Onder begeleiding van de politie wordt nuttig werk gedaan om het dorp veiliger te krijgen. Waardering was er ook voor het uitgebreide gesprek dat met de groep hangjongeren werd aangegaan. Burgemeester Gert-Jan Kats liet weten blij te zijn met de inzet en prees ook de inzet van de buurtpreventie in Zevenhuizen. Ook in de andere dorpen zijn er activiteiten tijdens de week van de veiligheid. In Nieuwerkerk aan den IJssel worden deze week iedere avond buurtpreventie rondes gelopen in de verschillende wijken.

Week van de Veiligheid Zuidplas
De deelnemers aan de buurtpreventie ronde van 11 oktober

Week van de Veiligheid

Zuidplas zaklamp
Een Zuidplas zaklamp als dank voor de inzet

 

Advertentie