8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Rustwat aan de Kortenoord in Nieuwerkerk is nu veel meer dan alleen een café

Café Rustwat aan de Kortenoord in Nieuwerkerk is bij velen bekend. Minder bekend zal zijn, dat café na een ingrijpende verbouwing uitgebreid is met een restaurant en een terras. Wethouder Daan de Haas had de honneurs het nieuwe etablissement te heropenen op zaterdag 14 oktober 2017.

Twee jaar geleden liet eigenaar Frank Antonisse het café grondig verbouwen. In de zomer van 2016 heeft Frank een terras aan de IJssel met buitenbar gerealiseerd, uniek voor de gemeente Zuidplas. Omdat de vraag naar mogelijkheden voor feesten en partijen voor groepen steeg, bouwde Frank deze zomer een riante uitbreiding van de bestaande ruimte met 55m².

Het enige terras aan de IJssel binnen gemeente Zuidplas is voorzien van een toiletgebouw en een buitenbar, waar ‘s zomers vele bezoekers bediend kunnen worden. Bezoeker, die met een elektrische fiets komen, kunnen tijdens een hapje of drankje hun fiets aan het laadpunt van Rustwat koppelen.

Frank bekijkt momenteel mogelijkheden om een uitbreiding van de aanlegsteiger te realiseren, zodat ook de (plezier)vaart een natje en een droogje kan bestellen.

Foto’s: Sylvia van Straalen

Advertentie