8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Verkeerslichten Kerklaan binnen een week weer weg

De tijdelijke verkeerslichten op de Kerklaan in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn uiterlijk volgende week dinsdag niet meer nodig. De verkeerslichten op de Kerklaan bij de Prinses Beatrixstraat staan er inmiddels ruim twee weken. Veel passanten vragen zich af waarom de verkeerslichten er staan en hoe lang het extra oponthoud nog gaat duren. Vooral in de spits staat het verkeer tot op de provincialeweg stil.

De afgelopen weken is een waterleiding en een dikke mantelbuis vervangen. Dit is gebeurd ter hoogte van de Ringvaart, die onder de Kerklaan doorloopt. De leidingen liggen onder het fietspad en trottoir. Om de werkzaamheden zo veilig mogelijk uit te voeren zijn de fietsers over de rijbaan van de Kerklaan gestuurd en is er voor het overige verkeer maar één rijstrook beschikbaar en wordt het verkeer met verkeerslichten geregeld.

Bij het vervangen van de waterleiding en de 30 centimeter dikke mantelbuis is ook een verlate rioolleiding aangetroffen die vol water stond. Het bleek dat het water afkomstig was uit de Ringvaart. Om te voorkomen dat het water vanuit de Ringvaart in de toekomst ergens door de oude rioolbuis zou gaan stromen is besloten dit probleem ook op te lossen. Inmiddels is het lek gevonden en gedicht. Door de tegenvaller duren de werkzaamheden een paar dagen langer dan de drie weken die gepland stonden. Het werk aan alle leidingen is woensdag 25 oktober gereed gekomen en nu kunnen de stratenmakers aan de gang om het wegdek weer te repareren. Een woordvoerder van de gemeente Zuidplas laat weten dat de werkzaamheden volgende week dinsdag 31 oktober helemaal klaar zijn. Zodra de fietsers weer veilig over het fietspad kunnen worden de verkeerslichten weggehaald. Mogelijk dat dit voor het weekend lukt laat één van de medewerkers ter plaatse weten.

Advertentie