8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Van paal tot vliegtuigen tijdens spreekuur dorpswethouder in Zevenhuizen

Het spreekuur van dorpswethouder Jan Hordijk in Zevenhuizen op donderdagochtend 26 oktober was voor voorbijgangers niet te missen. Midden op de markt van Zevenhuizen stond een grote beachflag met het gemeentelogo en een statafel. Zowel Hordijk als zijn medewerkster waren gekleed in een Zuidplas jas. Een man komt aan, loopt door en maakt een rondje en twijfelt of hij iets zal gaan zeggen. De wethouder is net klaar met een mevrouw die haar verhaal over overlast van overkomende vliegtuigen had gemeld en nodigt de man uit. Hij heeft inderdaad een vraag aan de wethouder.

Continue is er aanloop waarbij niet iedereen een klacht heeft. Een meneer van in de tachtig heeft het naar zijn zin in Zevenhuizen en maakt een gezellig praatje. Een mevrouw die aanschuift heeft wel een serieuze klacht, de plakpaal midden in het dorp. Ze vindt de paal gevaarlijk voor het verkeer en vooral ook slecht onderhouden. Wethouder Hordijk legt uit dat de paal bedoeld is voor niet commerciële organisaties maar neemt de klacht op en zal zorgen dat er iets mee gedaan wordt.

Enkele inwoners zijn goed voorbereid en zo krijgt Hordijk een tekening onder de neus met een vraag over een bestemmingsplan. Gelukkig is het de portefeuille van hem en met aantal aantekeningen en de belofte dat er snel antwoord komt neemt hij de tekening mee. Na snel een kopje koffie komt de volgende inwoner al aanzetten, dit laagdrempelige spreekuur is iets wat inwoners aantrekt.

Hordijk geeft aan dat Zevenhuizenaren die donderdag 26 oktober niet konden, ook volgende week op 4 november welkom zijn in Moerkapelle. Hordijk, ook dorpswethouder van Moerkapelle, staat dan tussen 10:30 uur en 12:30 uur bij de Plus in Moerkapelle. Ook de andere wethouders houden de komende periode spreekuren in Zuidplas. Wethouder van Woudenberg staat 28 oktober van 10:00 tot 11:30 uur in Smidse in Moordrecht, Wethouder de Haas op 3 november van 10:30 tot 12:00 uur op de weekmarkt van Nieuwerkerk aan den IJssel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s: André Muller

Advertentie