8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Laveenschka Pieters winnaar Lions Peace Poster Zevenhuizen

In Zevenhuizen dongen bijna veertig tekeningen mee in de jaarlijkse Peace Poster Contest, georganiseerd door Lions Club Zevenhuizen. De winnaar dingt mee op landelijk en eventueel wereldwijd niveau.

Dit jaar is het 30e jaar dat de Internationale Peace Poster Contest (wedstrijd voor de mooiste vredesposter) door Lions Club International wordt gehouden. Honderdduizenden kinderen wereldwijd geven in een tekening uiting van hun gevoel bij het thema “Vrede”. Achter elke tekening zit een bijzonder kind met zijn of haar ervaringen. Dit jaar is het thema “The Future of Peace”.

Op basisschool ’t Reigerbos deden bijna veertig uit de hoogste groep mee aan de wedstrijd die door Lions Club Zevenhuizen was georganiseerd. Prachtige tekeningen waren ingeleverd en de jury, bestaand uit fotograaf Gerard Hol, Lions lid en schilder Piet Smal en Lions lid Ginus Aaldering, had de zware taak om op dinsdag 23 oktober de mooiste drie tekeningen te selecteren.

De eerste prijs is gewonnen door Laveeenschka Pieters. Tom Sleeuwenhoek werd tweede en June Scheffers heeft de derde prijs gewonnen. De eerste prijs gaat door naar de landelijke competitie en dingt eventueel mee naar een prijs wereldwijd. Lions Club Zevenhuizen steunt op deze wijze één van de doeleinden van Lions Club International, wat het tot stand brengen en in stand houden is van een geest van begrip tussen de volkeren van de wereld.

Lions Zevenhuizen

Advertentie