8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Auto rijdt vanaf Groenendijk in Nieuwerkerk de Hollandsche IJssel in

Een natte automobilist is dinsdagavond 31 oktober aangetroffen op de Groenendijk in Nieuwerkerk aan den IJssel. De automobilist kwam met zijn voertuig om ongeveer 20:30u vanuit Nieuwerkerk aan den IJssel. Bij een bocht in de dijk naar rechts is de bestuurder rechtdoor gereden en in de Hollandsche IJssel beland. De bestuurder is met auto onder water geraakt en heeft het voertuig via het zijraam kunnen verlaten. Hierna is de bestuurder zelfstandig naar de Groenendijk gezwommen. Hier heeft hij een woonhuis opgezocht waar de man een deken heeft gekregen.

De opgeroepen hulpdiensten konden in eerste instantie de bestuurder niet vinden en reden hem voorbij op de dijk. De hulpdiensten keken namelijk uit naar een voertuig. Een verslaggever van Gouwe IJssel Nieuws kwam onderweg naar het ongeval wel de bestuurder met deken tegen en zette zijn voertuig met alarmlichten aan de zijkant van de dijk. Hierdoor kwamen de hulpdiensten, die ondertussen omgekeerd waren, alsnog op de juiste locatie.

In eerste instantie was onduidelijk waar op de dijk en aan welke kant de auto van de dijk was geraakt. Daardoor moesten de hulpdiensten in het donker op zoek naar het voertuig. Vanwege deze zoekactie zijn brandweereenheden uit Nieuwerkerk, Gouda en Capelle opgeroepen. De auto is op ongeveer 200 meter afstand van de aangetroffen bestuurder in de Hollandsche IJssel terecht gekomen.

Volgens de bestuurder was hij de enige inzittende van het voertuig. Er is gecontroleerd door duikers van de brandweer of er zich inderdaad niemand meer in het te water geraakte voertuig bevindt. De bestuurder heeft erg veel geluk gehad. Dankzij het feit dat de bestuurder zelfstandig het voertuig heeft kunnen verlaten en hulp heeft weten in te schakelen kwamen de hulpdiensten ter plaatse.

De berging van het voertuig, dat zich in de Hollandsche IJssel bevindt, zal ongetwijfeld nog een flinke klus worden. Vanwege het ongeval en de aanwezige hulpdiensten is er geen doorgaand verkeer op de Groenendijk mogelijk.

Advertentie