8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Wethouder geeft startsein voor aanleg recreatiegebied Hennipgaarde in Zevenhuizen

Afgelopen donderdag gaf wethouder Rik van Woudenberg het startsein voor de aanleg van de Hennipgaarde, een nieuw recreatiegebied tussen de Willem-Alexander Baan en Zevenhuizen. Dit deed Van Woudenberg samen met enkele bewoners die vanaf het begin betrokken zijn bij het maken van de plannen.

Op de feestelijke start waren zo’n 70 mensen afgekomen. ‘Een teken dat de Hennipgaarde leeft bij de bewoners’, aldus Van Woudenberg. ‘Het ontwerp is samen met hen tot stand gekomen en kan op veel draagvlak rekenen. Het is een mooi participatietraject.’ Het betrekken van bewoners en maatschappelijke organisaties bij de plannen was voor het recreatieschap een belangrijk uitgangspunt. Straks kan iedereen er lekker bewegen in het groen en leren van en in de natuur.

Tijdens de startbijeenkomst kwamen ook inwoners aan het woord die ook na de aanleg betrokken blijven bij de Hennipgaarde. Martin van der Linde van de Stichting Natuurpolders legde uit dat de stichting straks natuurakkers, een paddenpoel en wilgengriend, een pluk- en kruidentuin en een boomgaard gaat beheren. ‘Hulp van vrijwilligers is meer dan welkom, ook van mensen die niet zoveel weten van de natuur,’ aldus medebestuurslid Liesbeth de  Frel. ‘Al doende leert men en als het nodig is, organiseren we een snoeicursus.’ Initiatiefneemster van de boomgaard Christine Lammerts verheugt zich al op appeltaart met appels uit de Hennipgaarde.

In het nieuwe recreatiegebied  komt ook een speel- en beweegpolder. ‘Leerlingen van het Reigerbos en de Eendragt hebben deze helpen ontwerpen’, vertelde Petra Wiltenburg van Stichting Vrienden van de Hennip­gaarde enthousiast, ‘ze gingen helemaal los en bedachten onder meer een tipitent, een trekpont en een doolhof.’ Voorzitter Mariska Arron: ‘Onze nieuwe stichting kan op veel draagvlak in het dorp rekenen. We gaan gave sport- en spelactiviteiten organiseren in de Hennipgaarde.’ Daarnaast zorgt de Zeven­huizensche IJsclub voor een natuurijsbaan zodra het gaat vriezen.

Kees Roovers van aannemersbedrijf Oldenkamp verwacht dat overlast tijdens de aanleg voor omwonenden meevalt: ‘Alle grond die vrijkomt, blijft in de Eendragtspolder.’ Het werk is naar verwachting in april 2018 klaar.

Foto: Arend Hoogeveen

Advertentie