8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Burgemeester te gast bij spreekbeurt kinderburgemeester

Burgemeester Gert-Jan Kats is maandagmiddag 13 november te gast geweest op de Jozefschool in Moordrecht. Kats was uitgenodigd door kinderburgemeester Quinty Kalmeijer om bij haar spreekbeurt aanwezig te zijn. De kinderburgemeester uit Moordrecht hield haar spreekbeurt over de gemeente Zuidplas. Na afloop van de spreekbeurt mochten de leerlingen vragen stellen aan de burgemeester.

Het is inmiddels een heuse traditie geworden dat kinderburgemeesters hun spreekbeurt over de gemeente Zuidplas houden. Het was voor Kats dan ook zeker niet de eerste keer dat hij als gast aanwezig was bij een spreekbeurt van een kinderburgemeester.

Quinty Kalmeijer is de 8e kinderburgemeester in de geschiedenis van Zuidplas. Sinds het schooljaar 2010-2011 kent Zuidplas een kinderburgemeester. Ieder jaar wordt er een nieuwe kinderburgemeester gekozen. De kinderburgemeester is naar de echte burgemeester aanwezig bij bijzondere evenementen zoals Koningsdag en de jaarlijkse intocht van Sinterklaas. Zaterdag 25 november zal Sinterklaas weer welkom worden geheten in Zevenhuizen, Moerkapelle, Moordrecht en Nieuwerkerk.

Foto: via Twitter @gertjankats

Advertentie