8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Vier op een rij maakt de filerijder op A12 en A20 niet blij

Een kettingbotsing tussen vier personenauto’s op de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel heeft woensdag 15 november voor enorme files gezorgd. Het ongeval gebeurde woensdagmorgen aan het begin van de ochtendspits in de richting van Rotterdam. Vlak voor de afrit bij Nieuwerkerk aan den IJssel klapten de vier auto’s op elkaar. Gevolg was dat twee rijstroken moesten worden afgesloten om de flink beschadigde voertuigen veilig van de rijbaan te krijgen.

Het verkeer kon alleen nog passeren via de vluchtstrook. Gevolg was een lange file op de A12 en de A20 en omliggende wegen. Rijkswaterstaat stelde vanaf Bodegraven een omleiding in via de N11 naar Leiden. Anderhalf uur na het ongeval kon de rijbaan rond de klok van 8 uur weer worden vrijgegeven. Ook gisterenavond laat ging het op het smalle stukje A20 fout. Toen waren twee auto’s betrokken bij een ongeval in de richting van Gouda.ongeval A20 15 november  

Foto’s: Sylvia van Straalen

Advertentie