8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Inwoners Zuidplas boordevol goede ideeën (video)

Op woensdagavond 15 november kregen 11 inwoners van Zuidplas de gelegenheid hun topideeën met geïnteresseerden te delen. In het gemeentehuis was daarvoor een markt ingericht.

Elk jaar stelt de gemeente Zuidplas een bedrag van € 200.000 in een innovatiefonds beschikbaar om de bedenkers van goede, nieuwe ideeën een kans te geven hun ideeën te realiseren. De ingediende ideeën dienen aan diverse criteria te voldoen. Vervolgens worden de ideeën voorgelegd aan een speciaal hiervoor in het leven geroepen commissie, die de inzendingen beoordeelt. Voorzitter Roelof Oldenburger laat weten dat er heel goede ideeën tussen zitten, waar we blij en trots op mogen zijn.

Oldenburger: “Er zitten echt pareltjes bij, waarbij je kunt denken: daar heeft de gemeente en alle inwoners echt wat aan”

Samen met de andere commissieleden heeft Oldenburger 50 ideeën ontvangen en beoordeeld. Hiervan zijn uiteindelijk 14 ideeën geselecteerd die het gevraagde geldbedrag hebben ontvangen en hun idee kunnen realiseren of inmiddels gerealiseerd hebben. In het videoverslag hoort en ziet u enkele van deze creatievelingen.

Kats: “Soms is het nodig een eerste zetje te kunnen krijgen voor het uitvoeren van een prachtig idee”

Burgemeester Gert-Jan Kats legt uit dat de beoordeling van de ideeën van de inwoners werd gedaan door een groep andere inwoners, die dit in commissieverband hebben gedaan. Deze commissie heeft bij elke idee een advies samengesteld, wat in nagenoeg alle gevallen door de gemeente werd gehonoreerd.

De beoordelingscommissie

 

 

Advertentie