8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Rotterdammer zonder rijbewijs en onder invloed op snorfiets richting Nieuwerkerk

Woensdagmiddag 15 november heeft de politie van team Waddinxveen-Zuidplas een 37-jarige Rotterdammer aangehouden. De man reed op zijn snorfiets op de Hoofdweg-Zuid in Nieuwerkerk, waar hij bij een reguliere controle gecontroleerd werd.

De bestuurder van de snorfiets had echter niet het benodigde rijbewijs (AM) voor het besturen van een snorfiets. Bij de controle werd ook een speekseltest uitgevoerd. Uit deze test kwam naar voren dat de bestuurder vermoedelijk onder invloed van THC (werkzame stof in cannabis) was.

Een arts heeft bloed bij de man afgenomen; dit zal door het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) worden onderzocht.

Voor het rijden zonder juist rijbewijs krijgt de man een bekeuring en vanwege de aanwezigheid van geestverruimende middelen krijgt hij een verplicht rijverbod van 24 uur. Voor het rijden onder invloed zal hij zich later moeten verantwoorden, indien de uitslag hoger is dan toegestaan.

Foto: Politie Waddinxveen-Zuidplas

Advertentie