8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Aankomsttijden Sinterklaas in Zuidplas – 2017

Sinterklaas komt dit jaar op zaterdag 25 november 2017 in Zuidplas aan. Samen met zijn zwarte pieten komt hij in elk dorp langs.

Dat gebeurt in Moerkapelle om 9:45 uur. Daar landt de Sint met enkele zwarte pieten met een helicopter bij het Schapenweitje, dat is bij Noordeinde 79. Vanaf hier gaat hij met al zijn Pieten naar het dorpsplein voor de kerk, waar om 10:00 uur een feestelijk programma zal starten.

Als hij klaar is in Moerkapelle haast hij zich richting Nieuwerkerk, waar hij in het Oude Dorp rond 12:45 uur zal arriveren bij de Gele Brug. Daarvandaan vertrekt hij naar winkelcentrum Dorrestein, waar hij om 14:00 uur denkt te arriveren. Vervolgens gaat het gezelschap naar winkelcentrum De Reigerhof, waar zo om 15:00 uur zullen aankomen. Als de Sint dan nog niet uitgeput is gaat hij om 16:00 uur op bezoek bij Fabia’s Dance Center aan de Bospolderstraat 10 (voormalig Ontmoetingscentrum).

In Zevenhuizen komen Sinterklaas en zijn pieten aan met de boot. Ze passeren rond 13:45 uur de Catgesbrug (Lange Zijde), waarna de boot verderop bij de Hotel Vosbrug zal aanmeren. De goedheiligman arriveert vervolgens om 14.00 uur op de hoek van de Burgemeester Boerstraat en de Dorpsstraat. Hij zal tot 17.00 uur in Zevenhuizen zijn om alle kinderen te woord te staan, voor te lezen uit zijn grote boek en snoep en lekkernijen te strooien.

Moordrecht verwelkomt de Sint en zijn gevolg als laatste in Zuidplas: om 17:00 uur arriveert hij bij bedrijventerrein Het Ambacht (tankstation Van Gennip/Peut). Zoals gebruikelijk zullen de Sint en o.a. de Dikke Pieten weer in een hachelijke situatie terechtkomen, het belooft – net als elk jaar – een spectaculair welkom te worden!

Advertentie