8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Gemeente denkt aan Ringvaartbrug Middelweg zonder fietspaden

Zo’n 25 mensen hebben woensdagavond 29 november een informatieavond bezocht over plannen met de brug over de Ringvaart bij de Middelweg in Moordrecht. Inwoners konden tijdens de avond zelf oplossingen aandragen voor het grootste verkeersknelpunt in het dorp.
De gemeente heeft een plan gemaakt om de huidige fietspaden op de brug weg te halen en de verhoogde voetpaden terug te laten keren. In plaats van de fietspaden komen er dan fietssuggestie stroken waar auto’s gebruik van kunnen maken als er geen fietsers zijn. Dan ontstaat een situatie dat de weg zelf 5,5 meter breed is. Dit is genoeg om tegelijk twee auto’s de brug te laten passeren.

Veel van de inwoners die de avond in de brede school bezochten konden zich vinden in het voorstel. Al werden ook andere ideeën bij de gemeentelijke medewerkers achter gelaten. Zo wil iemand de brug verbreden met externe voetpaden aan beide zijdes of zelfs een totaal nieuwe brug aanleggen. Ook wilde iemand het eenrichtingsverkeer op de Westringdijk omdraaien zodat verkeer ook voor de brug rechtsaf kan en dan kan doorrijden. Dit zou beter werken voor de mensen die onderweg zijn naar de benzinepomp en nu moeten keren en weer invoegen.

De aanwezige inwoners hadden allen tijd om te discussiëren met de ambtenaren en kregen veel uitleg over het hoe en waarom van de huidige situatie. De input van de avond wordt meegenomen en betrokken bij een definitief plan voor de brug waar regelmatig opstoppingen en verkeersruzies ontstaan. Onlangs liep zo’n verkeersruzie uit op een mishandeling waarna de politie een automobilist met losse handjes heeft aangehouden.

Ringvaartbrug plannen info avond

Advertentie