8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Ook derde verdachte van ramkraak gepakt

Een 20-jarige man uit Gouda is zaterdag 25 november aangehouden op verdenking van het plegen van een ramkraak. De ramkraak werd in de nacht naar 20 november gepleegd bij een tankstation aan de Schermerhoek in Capelle aan den IJssel.

De politie heeft direct na de ramkraak twee mannen aan kunnen houden nadat de vluchtauto langs de ’s-Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel in de sloot raakte. De 20-jarige Gouwenaar kon in eerste instantie nog wegkomen ondanks een grote zoektocht van de politie waarbij ook een helikopter werd ingezet. De recherche heeft vrij snel de identiteit kunnen achterhalen van de voortvluchtige. Vijf dagen later is hij alsnog ingerekend door de politie in Gouda.

De man wordt niet alleen verdacht van de ramkraak maar is volgens de politie ook verdachte in een onderzoek naar meerdere woninginbraken in Gouda. De man is op woensdag 29 november voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Hij zal lopende het onderzoek vast blijven zitten net als de 23 en 25-jarige verdachten die direct voor de ramkraak zijn aangehouden. Ook deze verdachten kwamen uit Gouda. De politie in de Goudse stad is blij met het feit dat het drietal voorlopig opgeborgen is. De politie werkt ook dit donkere seizoen weer met veel energie aan het project BASTA om zoveel mogelijk woninginbraken te voorkomen en op te lossen.

Foto: Politie Waddinxveen-Zuidplas

Advertentie