8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Auto glijdt van Moordrechtse dijk, landt hard op zijkant op ondergelegen fietspad

De Moordrechtse brandweer werd op zondag 10 december rond 17:45 uur met spoed weggeroepen bij een eerdere inzet, omdat er een zwaar ongeval op de dijk vanuit Gouda zou zijn gebeurd.

Ter hoogte van de golfbaan bleek een personenauto van de dijk gegleden te zijn en op het fietspad onderaan deze dijk te zijn geklapt. Een omstander is direct naar het voertuig gegaan en heeft de voorruit ingeslagen, zodat de bestuurder het zwaar gehavende voertuig kon verlaten. Behalve de bestuurder zat niemand in de auto.

De bestuurder reed vanuit Gouda de dijk af via de afrit. Vanwege een combinatie van gladheid en zwaartekracht heeft de auto echter de weg met de minste weerstand opgezocht en is zijwaarts door het gras van de dijk afgegleden. Halverwege is de auto gekanteld, waardoor deze in eerste instantie op het dak op het ondergelegen fietspad belandde. Uiteindelijk is de auto op z’n zijkant tot stilstand gekomen.

Een ambulance is ter plaatse geweest, omdat mogelijk sprake was van letsel. Na controle in de ambulance bleek dat de bestuurder niet dusdanig letsel had opgelopen dat hij daarvoor in het ziekenhuis behandeld hoefde te worden.

De auto zal door een berger worden afgevoerd: vanwege grote drukte met aanrijdingen loopt ook het bergingsbedrijf vertraging op.

Advertentie