8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Dik pak sneeuw zorgt voor overlast en plezier

Op zondag 10 december is er een dik pak sneeuw gevallen over Zuidplas. Dit veroorzaakt veel overlast voor alle verkeer in de gemeente maar ook op veel plekken is het veel plezier voor de kinderen. De gemeente heeft vannacht preventief gestrooid en laat via Twitter weten :

Wees voorzichtig wanneer u toch de weg op moet. Medewerkers van de strooiploeg doen er alles aan om de wegen zo goed mogelijk begaanbaar te houden. #Zuidplas #gladheid

Diverse bruggen in Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel zijn te glad om te nemen. Het is verbazingwekkend hoeveel mensen toch nog de straat op gaan ondanks een code oranje van het KNMI. Enige wat de gemeente kan doen is sneeuw schuiven en strooien maar dan nog is gladheid niet te voorkomen.

Ook Arriva laat weten dat er vertraging en uitval van ritten zijn in Zuid Holland door de sneeuwval. De NS heeft geen verstoringen tussen Gouda en Rotterdam. De A12 en A20 zijn geen vertragingen maar er wordt heel langzaam gereden. Rijkswaterstaat vraagt automobilisten dan ook alleen de weg op te gaan als het niet anders kan.

In Rotterdam worden op de van Brienenoord de auto’s gecontroleerd naar boven gelaten, slechts 2 auto’s per keer. De bruggenloop die vandaag gehouden zou worden is afgelast, net als al het amateurvoetbal. Op facebook laat weerman Leen de Koning weten dat het tussen 15 en 16 uur het overgaat naar natte sneeuw en regen dat de temperatuur op gaat lopen.

Lees ook: Strooiwagen glijdt van de weg in Nieuwerkerk

Advertentie