8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Rood Raadhuisplein door 500 kerstmannen en -vrouwen bij Santa Run in Nieuwerkerk (video)

Op zaterdag 16 december 2017 organiseerde de Rotary Club Zuidplas de Santa Run: meer dan 500 kerstmannen en -vrouwen legden een parcours van 4,5 km rennend of lopend af. Hiermee zamelde de Rotary geld in voor Hartveilig Wonen.

De organisatie was erg tevreden, de sfeer zat er goed in! Aan de run namen ruim 500 deelnemers deel, daarnaast was er veel publiek dat tijdens de Run kwam kijken op het Raadhuisplein of op een andere plek langs het parcours. Door het flinke aantal deelnemers en dankzij de bijdragen van ruim 90 sponsoren is de organisatie tevreden over de opbrengst. De exacte opbrengst moet nog worden uitgerekend, maar het is nu al duidelijk dat hiermee de doelen binnen de gemeente gerealiseerd kunnen worden: het Hartveilig wonen (en werken) in Zuidplas. Hartveilig wonen is het uitrollen van een programma, samen met de gemeente, om een dekkend netwerk van AED’s (een apparaat dat ingezet wordt bij een hartstilstand) te krijgen, het geven van reanimatieopleidingen, het aanmelden van de AED’s etc.

De route was aantrekkelijk omdat deze 3x werd “overkapt”. Zo liepen de deelnemers door het winkelcentrum Dorrestein, door het bejaardencentrum de Meander en door het Winkelcentrum De Reigerhof. Ook leidde de route door het Oude Dorp. Bij Dorrestein kregen deelnemers een kerstster uitgereikt met als doel om deze weer uit te delen aan bewoners in het bejaardencentrum. Daarmee probeert de organisatie met de Run ook de kerstgedachte uit te stralen. Op 22 punten stonden verkeersregelaars van de Stichting Evenement samen met de leden van Rotary Club Zuidplas.

Na afloop had de organisatie een grote hoeveelheid prijzen die aan diverse categorieën deelnemers werden uitgereikt: de snelste, de langste, de jongste, de opvallendste, de mooiste etc.

Wandelend, fietsend, rennend of in een rollator door Zuidplas werd de Santa Run een gezellig feest voor alle deelnemers en inwoners. Volgend jaar zal de Rotary Zuidplas opnieuw een Santa Run organiseren. Het doel voor de opbrengst van die editie is nog niet bekend.

Gouwe IJssel Nieuws heeft delen van de run live op Facebook uitgezonden, op onze Facebookfotopagina zijn meer dan honderd foto’s te vinden met de deelnemers.

Zie hieronder onze videocompilatie. (Vanwege een technisch mankement is het geluid bij de video kwalitatief niet goed, hier wordt aan gewerkt.)

Advertentie