8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

“Historische avond voor de toekomst van Zuidplas”

De gemeenteraad van Zuidplas voert dinsdagavond 19 december een uitgebreide discussie over de toekomst van de gemeente. De raad bespreekt wat men wil met de bouwplannen in de Zuidplaspolder. Het is de bedoeling dat vanavond een besluit valt met welk verhaal de gemeente Zuidplas naar de provincie Zuid-Holland gaat.

In de gemeenteraad zijn de meningen verdeeld hoe dat verhaal er precies uit moet zien. De fractie van de VVD wil het meest ver gaan qua aantal te bouwen woningen. Reden is de gemaakte afspraken in het verleden. Aan de andere kant staan de fractie van PvdA- GroenLinks en de SP. Zij willen vasthouden aan een al afgesproken aantal van 7.000 woningen. Voor meer zou geen noodzaak zijn en kan de gemeente ook helemaal niet aan stelt de fractie van PvdA-GroenLinks.

Cu-SGP heeft dinsdagavond ook laten weten ook niet verder te willen gaan dan voorlopig de 7.000 woningen en schuift daarmee naar de kant van de PvdA-GroenLinks en de SP. Volgens de fractie moet duidelijk zijn dat Zuidplas de afgesproken 7.000 woningen wil bouwen. Verder moet het gesprek aangegaan worden met de provincie over hoe nu verder met de plannen en het grondbezit in de polder.

D66 en CDA zitten er tussen in en willen toch met de wens voor meer woningen naar de provincie. Waar en hoe die extra woningen moeten komen is iets voor de volgende gemeenteraad die na de verkiezingen in maart 2018 zal aantreden. Het CDA en de VVD willen met het besluit van Zuidplas ook duidelijkheid creëren voor de ondernemers en inwoners in het gebied. Deze duidelijkheid zal echter sowieso nog op zich laten wachten totdat de provincie heeft laten weten over hoe verder met de Zuidplaspolder.

Later dinsdagavond moet de gemeenteraad een besluit nemen over het vraagstuk. De vergadering kent veel schorsingen. Lees dit artikel voor een verslag over het uiteindelijke besluit.

Advertentie