8.5 C
New York
zaterdag 24 juli 2021

Brandweer Nieuwerkerk veegt schoorsteen midden in de nacht

De schoorsteen van een woning aan het Veldewater in Nieuwerkerk aan den IJssel is midden in de nacht geveegd door de brandweer. De brandweer ging tot de veegactie over na een melding van een schoorsteenbrand in een woonhuis aan deze straat. De melding kwam vrijdag 29 december een paar minuten voor het middernachtelijk uur bij de brandweer binnen.

In het rookkanaal bleken resten te zitten die vlam hebben gevat. Met behulp van een hoogwerker is de schoorsteen vervolgens geveegd. Tijdens de werkzaamheden van de brandweer moesten de bewoners naar buiten. Voor het vegen van de schoorsteen werd een hoogwerker van de brandweer uit Capelle aan den IJssel ingezet. Voorheen werden deze diensten in Nieuwerkerk aan den IJssel geleverd door een ladderwagen uit Gouda. Maar door een samenwerkingsverband tussen de twee brandweerregio’s Hollands-Midden en Rotterdam Rijnmond komt tegenwoordig de meest dichts bijzijnde brandweerwagen naar een incident.

schoorsteenbrand nieuwerkerk

Geplaatst door Cees Van de Bovenkamp op Vrijdag 29 december 2017

 

Advertentiehttps://www.stzo.nl/

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
672VolgersVolg