8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Een autobrand minder én gunstig weer tijdens jaarwisseling in Zuidplas (video)

Rond de jaarwisseling heeft ‘slechts’ één autobrand in Zuidplas plaatsgevonden. Dat blijkt uit navraag door burgemeester Gert-Jan Kats bij de veiligheidsregio Hollands Midden.

Aan het begin van nieuwjaarsdag meldde Gouwe IJssel Nieuws op basis van cijfers van de veiligheidsregio dat er twee autobranden in Zuidplas zouden hebben plaatsgevonden. Eén van de auto’s stond na de jaarwisseling in brand aan de Hollevoeterlaan in Moerkapelle. Het voertuig brandde volledig uit.

Onduidelijk was waar en wanneer de andere autobrand zou hebben plaatsgevonden. Burgemeester Kats heeft dit op nieuwjaarsdag laten uitzoeken. Uiteindelijk kon de andere autobrand door de veiligheidsregio niet aan een locatie gekoppeld worden. Hierdoor lijkt de brandweerinzet binnen Zuidplas beperkt gebleven tot één autobrand, één containerbrand en één buitenbrand.

Hoe groot de schade aan de buitenruimte in Zuidplas verder is, is nog niet bekendgemaakt. Zeker één verkeersbord in Moordrecht en een afvalbak in Nieuwerkerk hebben de jaarwisseling niet overleeft.

Door het gunstige weer tijdens de jaarwisseling was het siervuurwerk dat werd afgestoken goed zichtbaar. In Moordrecht en in Nieuwerkerk maakte Gouwe IJssel Nieuws tijdens de jaarwisseling onderstaande beelden.

Foto boven: Sylvia van Straalen

Advertentie