8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Twee autobranden tijdens jaarwisseling in Zuidplas

In de gemeente Zuidplas zijn rond de jaarwisseling twee autobranden gemeld. Daarnaast moest de brandweer in Zevenhuizen in actie komen voor het blussen van een ondergrondse container. Dat heeft de veiligheidsregio Midden Holland maandag 1 januari bekend gemaakt. Het aantal incidenten in de gemeente Zuidplas lag hiermee flink lager dan de vorige jaarwisseling. Toen moest de brandweer negen keer in actie komen.

Een van de auto’s stond net na de jaarwisseling in brand aan de Hollevoeterlaan in Moerkapelle. De brandweer uit Zoetermeer heeft de brand geblust maar kon niet voorkomen dat het voertuig volledig uitbrandde. In Moordrecht ontving de brandweer een melding van een buitenbrand op de Touwbaan. Dit ging om een klein vreugdevuur. Waar de tweede auto is uitgebrand heeft de Veiligheidsregio niet bekend gemaakt.

Het aantal meldingen voor de brandweervrijwilligers uit Nieuwerkerk en Zevenhuizen lag wel hoger dan de drie meldingen uit de gemeente zelf. Verschillende keren is men ook gaan rijden voor meldingen in de wijk Rotterdamse wijk Nesselande. Rond 21.40 uur ging het om een melding van een gebouwbrand aan de Charley Tooropsingel. Het bleek dat het brandalarm was afgegaan nadat in de hal van een appartementencomplex de brievenbussen waren opgeblazen. Van brand bleek echter geen sprake wel is er grote schade aan de brievenbussen.

De politie heeft rond jaarwisseling zestien incidenten afgehandeld die met de jaarwisseling zelf te maken hadden. Het aantal incidenten is hiermee gelijk aan het aantal van vorig jaar. Of er bij de incidenten ook aanhoudingen zijn verricht heeft de veiligheidsregio niet bekend gemaakt. In de hele regio zijn in ieder geval geen grote orde verstoringen geweest. Ook zijn er geen grote branden ontstaan in de hele regio die loopt van de Bollenstreek tot de Krimpenerwaard.

Update: Er blijkt ‘slechts’ één autobrand te hebben plaatsgevonden tijdens de jaarwisseling in Zuidplas

Foto: Archief Gouwe IJssel Nieuws

Advertentie