8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Kerkplein Moordrecht tot zeker donderdagmorgen afgesloten vanwege stormschade

Het Kerkplein bij de dorpskerk in Moordrecht blijft tot zeker donderdagmorgen 4 januari afgesloten. Het plein is afgesloten nadat een deel van de torenspits naar beneden dreigde te valleen. De brandweer heeft woensdag geprobeerd de losse delen naar beneden te halen maar door stormachtige wind is dit niet gelukt.

Donderdagmorgen rond 9.00 uur gaat een gespecialiseerd bedrijf een nieuwe poging wagen om de torenspits naar beneden te halen. Dit onder voorbehoud dat het weer het toelaat. Vanwege het gevaar is de omgeving van de dorpskerk afgesloten voor het verkeer. De gemeente heeft verkeersregelaars ingezet in de omgeving van het Kerkplein.

Het probleem met de torenspits werd woensdagmorgen ontdekt door een jongetje dat naar buiten keek. De vader van het ventje wilde eerst niet geloven dat er een probleem was met de toren maar toen hij na aandringen toch ook eens naar buiten keek bleek daar wel degelijk een probleem te zijn.

Na de ontdekking werden de hulpdiensten gealarmeerd. De ladderwagen van de brandweer was sowieso te kort waardoor een telescoopkraan van de brandweer naar Moordrecht kwam. Het bleek echter te hard te waaien om met de kraan in de buurt van de toren te komen. De haan van de toren is inmiddels wel naar beneden gekomen en in de bosjes gevonden.

Advertentie