8.5 C
New York
zondag 7 juni 2020

Kerktoren Moordrecht niet bestand tegen harde wind – update

De kerktoren van de Dorpskerk op het Kerkplein in Moordrecht is in de nacht van 2 op 3 januari zwaar beschadigd door een windvlaag. De torenspits is geknakt en bungelt nu aan de toren.

Mede vanuit een helikopter heeft de politie de situatie beoordeeld. Vanwege het gevaar van losraken is de buurt afgezet. Een speciale mobiele hijskraan van regio Haaglanden is ingeschakeld: deze haalt grotere hoogte dan de autoladder uit onze regio.

Een buurtbewoonster verklaart dat de spits al rond 3.00 uur loskwam. Eerst werd gedacht aan een boom die afbrak, maar die werd niet gevonden. Pas later bleek het om de torenspits te gaan. De haan die bovenop stond is inmiddels terug gevonden in de buurt van de toren. Hij lag ergens in een plantsoen. Er zijn geen mensen gewond geraakt.

Update 10:15: de brandweer stopt voorlopig met de werkzaamheden. Vanwege de wind is het te gevaarlijk. Het gebied zal afgezet blijven zolang de torenspits niet verwijderd is.

Update 10:45: De gemeente Zuidplas gaat voor afzetting zorgen en zet voorlopig verkeersregelaars in. De omgeving van de Dorpskerk blijft afgesloten vanwege het gevaar.

Lees update met laatste nieuws in artikel:  Kerkplein Moordrecht tot zeker donderdagmorgen afgesloten vanwege stormschade


Volg het laatste nieuws

2,240FansLike
322VolgersVolg
481VolgersVolg