8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Boete voor afvaldumping in schoenen van ander schuiven met gestolen oud papier

Een vrouw in Moordrecht heeft in de laatste week van 2017 ten onrechte een boete gekregen voor het dumpen van afval bij een container. De vrouw zegt slachtoffer te zijn van een misselijke actie van iemand uit de buurt. De actie is gepleegd nadat een tas met oud papier van haar gestolen is.


De Moordrechtse kreeg de boete van ruim 80 euro tussen Kerst en Oud en Nieuw in de bus. Het gaat om een probleem dat op 20 november is geconstateerd door gemeentelijke handhavers. Bij een huisvuilcontainer vonden de handhavers twee vuilniszakken en een tas met oud papier. Zowel in het oud papier als in de vuilniszakken is een envelop met haar adres gevonden. De handhavers zijn er daardoor vanuit gegaan dat zij degene is die het huisvuil heeft achter gelaten.

De tas met oud papier heeft de vrouw op een zaterdag in november buiten gezet zoals ze gewoon is om te doen. Het oud papier wordt dan door een vereniging opgehaald. Onbekenden blijken de tas meegenomen te hebben en even later samen met huisvuil bij een container gedumpt. Om de verdenking van de dumping op de vrouw te laden hebben de onbekenden een brief vanuit het oud papier bij het huisvuil gedaan.

Het slachtoffer kan met haar afvalpas bewijzen dat ze iedere week haar huisvuil op de juiste manier in de containers achterlaat. De vrouw heeft een uitdraai van het gebruik van de afvalcontainers aan de redactie van Gouwe IJssel Nieuws laten zien. De Moordrechtse gaat in bezwaar bij de gemeente over de onterechte boete en heeft hoop dat de boete wordt kwijt gescholden. Ze vindt het wel jammer dat ze ondanks een belofte vanuit de gemeente Zuidplas niet is teruggebeld.

Ze hoopt dat met haar verhaal andere inwoners gewaarschuwd worden voor de laffe streek die uiteindelijk gepleegd is om één euro uit te sparen voor het gebruik van de afvalcontainer. Ze hoopt dat op één of andere manier een oplossing wordt gevonden voor dit probleem.

Advertentie