8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Uitslaande brand op recreatiepark IJsseldreef Moordrecht

Op recreatiepark IJsseldreef aan het Oosteinde in Moordrecht heeft maandagavond 8 januari een uitslaande brand gewoed. Diverse brandweereenheden zijn gealarmeerd. De eerste melding kwam maandagavond om 20.08 uur bij de hulpdiensten binnen.

Bij aankomst van de brandweer uit Moordrecht sloegen de vlammen al uit een recreatiewoning. Hierop werd ook de brandweer uit Gouda te hulp geroepen. Eenmaal op het recreatiepark lijkt het om meerdere chalets te gaan. Een van de bewoners van het park is bij de brand licht gewond aan zijn arm geraakt. Voor het slachtoffer komt een ambulance. Het ging om een buurman van het chalet dat in brand is gevolgen. De man liep het letsel op toen hij een bluspoging ondernam.

Een andere bewoner van het park was al met de tuinslang begonnen met blussen. Hij was hiervoor op een schuurtje geklommen. De man heeft korte tijd daarna zijn tuinslang ingeruild voor een brandweerslang. Even later heeft de brandweer het blussen overgenomen.

Uiteindelijk is één chalet tot de grond toe afgebrand. Een andere chalet is door de brand ook aangestraald maar heeft alleen aan de buitenzijde in brand gestaan. In de stacaravan zou sprake zijn van waterschade. De brandweer kon ternauwernood voorkomen dat het tweede chalet ook volledig is afgebrand. Binnen een uur had de brandweer het vuur onder controle. Daarna is de brandweer met nablussen begonnen. Om het vuur helemaal uit te krijgen heeft de brandweer ook een deel van de resten moeten slopen. Volgens omstanders zou de brand ontstaan zijn door een frituurpan. Dit is nog niet bevestigd door de hulpdiensten.

De zoon van de bewoner die zijn chalet in vlammen zag opgaan vertelde dat zijn vader in slaap was gevallen terwijl de pan opstond. Toen de man wakker werd was er geen houden meer aan. De man kon nog wel veilig buiten komen.

brand polderdreef

Advertentie