Schoorsteenbrand woning Pijlkruid Moordrecht

In een schoorsteen van een woning aan het Pijlkruid in Moordrecht is dinsdagavond 9 januari brand uit gebroken. Waarschijnlijk zijn er restanten in het rookkanaal gaan branden. De brandweer werd rond 20.00 uur gewaarschuwd voor het probleem.

Eenmaal ter plaatse bleek het vuur alleen in de het rookkanaal te zitten. De enige veilige oplossing is dan het vegen van de schoorsteen. Water in het rookkanaal zou voor enorme schade kunnen zorgen. Het vegen van de schoorsteen bleek echter niet eenvoudig te zijn omdat de ladderwagen niet in de buurt kon komen. Dit kwam aan de ene kant door de bouw van het huis maar ook geparkeerde auto’s leverde een probleem op.
Dit is opgelost door een brandweerman gezekerd aan de het bakje van de ladder wagen op het dak te laten. De brandweerman heeft vervolgens de schoorsteen geveegd waarna het probleem verholpen was.

Schoorsteenbranden komen de laatste tijd meer voor. Vorige week was het nog het geval bij een woning in Nieuwerkerk aan den IJssel waar de brandweer te hulp werd geroepen.