Geactiveerde airbags oorzaak brandmelding A20 bij Nieuwerkerk

Vrijdagmorgen 12 januari werden hulpdiensten gealarmeerd voor een brand op de A20 richting Rotterdam. Omdat de doorgegeven locatie bij de afrit van Nieuwerkerk ligt, is de brandweer uit Gouda naar de autobrand gestuurd.

Op de betreffende locatie bleek echter geen brand te zijn, maar aan de andere kant van de snelweg, richting Gouda, stonden wel enkele auto’s op de vluchtstrook. Zowel politie als brandweer zijn daarop bij Capelle gekeerd en naar deze locatie gereden.

Er bleek echter geen sprake te zijn van een autobrand. Door een aanrijding tussen 2 personenauto’s zijn in een van de auto’s de airbags geactiveerd. Hierdoor komt tijdelijk veel ‘rook’ vrij, waardoor de inzittenden van de auto dachten dat de auto in brand stond.

De brandweer heeft gecontroleerd of er echt niets in brand stond bij de auto en is daarna ingerukt richting de Goudse kazerne. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat is de plek blijven beveiligen tot aankomst van de berger, die de betrokken voertuigen heeft afgevoerd.

Omdat de betrokken voertuigen snel na de aanrijding naar de vluchtstrook zijn verplaatst ondervond het verkeer op de A20 nauwelijks last van het incident.