8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Sporthal ontruimd en veel andere problemen door storm

In de gemeente Zuidplas en Waddinxveen zijn donderdag 18 januari ook veel problemen door de storm. In Nieuwerkerk aan den IJssel is rond 9.00 uur een boom op de Parkzoomhal gevallen. Dit gebeurde terwijl kinderen gymles kregen in de sporthal. De boom is gedeeltelijk door het dak gekomen waarna besloten is om de sporthal direct te ontruimen. Er is niemand gewond geraakt. De rest van de dag zijn er geen gymlessen meer in de sporthal. De brandweer heeft geen hoogwerker beschikbaar omdat deze al elders is ingezet.De A20 tussen Gouda en Moordrecht is in beide richtingen afgesloten. Er liggen meerdere vrachtwagen combinaties over de weg. Ook heeft een vrachtwagen zijn dak verloren.

Verkeer richting Utrecht is bij Moordrecht van de rijksweg gehaald en moet via de Moordrechtboog (N457) naar de A12 rijden.  Richting Rotterdam is de weg helemaal dicht vanaf knooppunt Gouwe. Een van de chauffeurs zat vast in zijn vrachtwagen en is door de brandweer eruit gehaald. De chauffeur had uiteindelijk alleen een scheur in z’n broek. Het bergen gaat nog lange tijd duren omdat de wind eerst moet gaan liggen. Tot die tijd blijft de weg richting Rotterdam dicht. Richting Utrecht is de weg net iets na 11.00 uur opengegaan.

Op veel plaatsen zijn bomen omgewaaid die voor problemen zorgen. Op de Verbindingsweg in Nieuwerkerk aan den IJssel is een boom omgewaaid pal naast een gasleiding. De brandweer is hierbij aanwezig en de politie heeft de weg afgesloten. Stedin is ter plaatse om een mogelijk lek te dichten. Rond het middaguur was het weer veilig en is de boom van de weggehaald.

Inmiddels is ook een deel van het dak van het Polderbad in Nieuwerkerk aan den IJssel weggewaaid. De brandweer is bij het zwembad aanwezig. In verschillende ruimtes ligt glas. Het zwembad is voorlopig dicht. Ook veel andere gebouwen hebben inmiddels schade aan daken en dakramen. Op de Spoorweglaan in Moordrecht is een bokpaal omgewaaid. Aan deze palen hangen stroomdraden voor de direct aanwonenden. In Zevenhuizen is bij een boerderij aan het Zuideinde een deel van het dak van een stal weggewaaid.

De Hornbach vestiging in Nieuwerkerk aan den IJssel is uit voorzorg gesloten zolang het hard waait. Klanten staan voor een gesloten hek. Men vindt het te gevaarlijk in het grote pand met een groot dak en om met bouwmaterialen buiten te lopen.

Lees ook update in nieuw artikel: Enorme schade in regio door zware storm

A20 stormschade
De eerste vrachtwagen die is omgewaaid op de A20
Op de Spoorweglaan in Moordrecht is een bokpaal omgewaaid
Op de Verbindingsweg in Nieuwerkerk heeft een omgewaaide boom een gasleiding beschadigd.
De Kerklaan in Nieuwerkerk

stormschade 18 januari

Stormschade
Het verkeer op de A20 richting Utrecht moet bij Moordrecht van de weg af.
Stormschade
Een stal met schade aan Zuideinde in Zevenhuizen
Stromschade
Tweede vrachtwagen die is omgewaaid
Stormschade
Brandweer bij zwembad het Polderbad in Nieuwerkerk

De NS is gestopt met rijden, sommige bussen rijden nog wel maar zitten erg vol

 

Advertentie