8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Ssst de tijger slaapt tijdens lampionnenoptocht Zevenhuizen

Op zaterdag 27 januari zullen de straten van Zevenhuizen worden opgelicht met tientallen lampions en fakkels tijdens de jaarlijkse lampionnenoptocht. De wandeling duurt ongeveer een uur en onderweg krijgen de kinderen wat lekker en bij terugkomst staat er warme chocolademelk klaar voor alle deelnemers. Dit jaar voert de tocht door de wijk Swanla, langs de Zevenster en het Begoniaplein en via het park terug naar het startpunt Dorpshuis Swanla aan de Burgemeester Klinkhamerweg. De lampionnenoptocht is ter ere van de verjaardag van prinses Beatrix en wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Oranje Zevenhuizen.

De avond staat in het teken van het prentenboek ‘Ssst! De tijger slaapt’ en we nodigen alle kinderen van de basisscholen in de gemeente Zuidplas uit verkleed of geschminkt te komen. Een optocht van kleine tijgers of andere dieren, stoere woudlopers en lieve boselfjes zal de straten van Zevenhuizen veranderen in een dierenbos. Degene met de mooiste lampion of degene die het leukst verkleed en/of geschminkt is kan een leuke prijs verdienen.

Om 18.45 uur verzamelen we in dorpshuis Swanla, Burgemeester Klinkhamerweg in Zevenhuizen en om 19.00 uur vertrekt de tocht. De kinderen met de lampionnen gaan voorop en de grotere kinderen met fakkels sluiten de stoet. Om ongeveer 20.00 uur zijn we terug in dorpshuis Swanla. Op de website www.oranjezevenhuizen.nl vindt u de complete route.

Verkeersregelaars gezocht

Stichting Oranje Zevenhuizen is op zoek naar Verkeersregelaars die ons team willen komen versterken en oa de lampionnenoptocht willen begeleiden. Bij interesse of voor meer informatie: mail naar verkeersregelaars@oranjezevenhuizen.nl.

Advertentie