8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Zuidplas heeft eindelijk ook dierenwelzijnsnota

De gemeenteraad van Zuidplas is 23 januari met ruime meerderheid akkoord gegaan met een dierenwelzijnsnota. Het stuk stond nog hoog op het verlanglijstje van de politiek. Waar een eerste versie een aantal maanden terug werd gestuurd voor verbeteringen, kon de raad in ruime meerderheid er dinsdagavond wel mee in stemmen.

De coalitiefracties hadden geen behoefte meer om nog iets aan de nota te veranderen. Dit doet grote droefenis van PvdA-GroenLinks, die toch echt graag meer aandacht wilde voor het dierenwelzijn in grote stallen. Zo wilde men naar aanleiding van een grote stalbrand in Waddinxveen meer aandacht voor het voorkomen van dit soort rampen voor soms duizenden dieren.

CU-SGP wilde een punt maken over de manier waarop de kosten van een hondenspeelplaats betaald moeten worden. De fractie wilde dat dit uit de opbrengst van de hondenbelasting betaald wordt. Volgens het plan komen de kosten echter uit de pot van groenonderhoud. Het lijkt een klein verschil maar volgens de fractie gaat het nu wel ten koste van het groenonderhoud en daar is nog geld genoeg nodig. Er is nog genoeg te verbeteren op dat vlak volgens Bert Doek. Voor de fractie van CU-SGP was het uiteindelijk reden om tegen te stemmen. PvdA-GroenLinks ging uiteindelijk akkoord met de dierenwelzijnsnota. Dan is er tenminste iets geregeld, al had men veel verder willen gaan.

Voor wie benieuwd is wat er nu geregeld is, de hele nota is via deze link te lezen.

Advertentie