8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Lampionnen door Zevenhuizen ondanks regen en storm

Ondanks het slechte weer met regen en storm liepen de kinderen op 27 januari mee met de jaarlijkse lampionnenoptocht. Deze tocht wordt door de oranjevereniging Zevenhuizen gehouden ter ere van de verjaardag van Prinses Beatrix die 80 is geworden. Het thema was dit jaar gekoppeld aan de voorleesdagen en ging over het prentenboek ssst de tijger slaapt. Vandaar dat er veel kinderen als tijger geschminkt waren maar ook waren er honden, vossen en andere beestenspul. Als opwarmer werd er gedanst en om 7 uur vertrok de stoet.

Na vertrek uit sporthal Swanla ging de tocht door de gelijknamige wijk, langs bejaardencentrum de Zevenster, via de bloemenbuurt langs de ringvaart door het donker weer terug naar de sporthal. Onderweg speelde slagwerkgroep afslag 9 in de regen op straat. Bij aankomst in de sporthal stonden bekers met chocolademelk, krentenbollen en mandarijnen klaar. De tijger lag inmiddels in de sporthal te slapen en werd geknuffeld door de kinderen. Uiteindelijk maakte men de tijger wakker met een knallende ballon, net als in het prentenboek.

De best verklede en geschminkte kinderen kregen een prijs van de jury, waarvan u hieronder de foto’s ziet. De rest van de foto’s staan op onze facebookpagina.

Advertentie