8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Brandweer moet alsnog twee weken oude stormschade verhelpen in Moordrecht

De brandweer uit Gouda heeft maandag 29 januari een flink aantal los gewaaide dakpannen veilig gesteld op een appartementencomplex in Moordrecht. De dakpannen waren twee weken terug bij de zware storm al los gewaaid. Bewoners van het complex waren maandagmiddag bang dat ze alsnog naar beneden zouden komen.

De schade is allang bij de woningbouwvereniging gemeld. Deze heeft een aannemer opdracht gegeven om de schade te repareren. De aannemer is langs geweest maar heeft alleen de losse pannen uit de goot opgeruimd maar verder niet gedaan. Nieuwe dakpannen moeten uit het buitenland komen en het bedrijf had geen hoogwerker bij zich om verder op het dak te komen.

Ongeruste bewoners hebben maandagmiddag de woningbouwvereniging gebeld omdat ze bang waren dat weer pannen naar beneden zouden schuiven. De losse pannen liggen boven de ingang van het complex. De woningbouwvereniging kon geen ander antwoord verzinnen dan het advies om de brandweer maar te bellen. Dat hebben de bewoners gedaan waarna de hulpverleners de pannen zoveel mogelijk recht hebben gelegd.

stormschade

Advertentie