Politie betrokken bij dood 39-jarige man in Waddinxveen

De Rijksrecherche doet in Waddinxveen onderzoek naar een incident waarbij een 39-jarige man is overleden. Bij het incident is de politie betrokken geweest. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag 2 februari rond het middaguur bekend gemaakt. Wat er precies gebeurd is wordt onderzocht. Het OM wil op dit moment niet meer vertellen.

Politie agenten uit Gouda zouden als eerste bij het incident betrokken zijn geweest. Dit gebeurde rond 6.00 uur.Omroep West heeft inmiddels beelden gekregen van het incident die zijn gemaakt door een voorbijganger. Hierop is te zien dat een man op de grond ligt en niet wil meewerken. Verschillende agenten proberen de man onder controle te krijgen. Een van de agenten slaat daarbij de man die op de grond ligt. Wat daarna gebeurd is wordt uit de beelden niet duidelijk. Uiteindelijk zijn er ambulances ter plaatse groepen waarbij de hulpdiensten hebben geprobeerd de man te reanimeren. Dit is niet meer gelukt.

De auto van de man staat aan het begin van de middag nog steeds op de Oude Dreef tegenover het politiebureau in Waddinxveen. De straat is sinds vanmorgen afgesloten in verband met het onderzoek. Omdat de politie zelf bij het incident betrokken is wordt het onderzoek door de Rijksrecherche gedaan.