8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

IJsbaan Zevenhuizen heeft te dun ijs, ijsbaan Hitland lekt fors

De ijsbaan van de Zevenhuizensche IJsclub heeft nog te dun ijs. Ondanks een nacht met vorst bleek rond het middaguur dat de ijslaag veel te dun is voor er op te schaatsen. Volgens Marina Veerman ligt er nu 2cm ijs en dat is helaas te weinig. Hoe het verder gaat ontwikkelen is nog niet duidelijk, vannacht is er weer vorst te verwachten.

De ijsbaan op Hitland heeft 2,5 tot 3 cm ijs maar weerman Leen de Koning liet ook een filmpje zien waarop duidelijk te zien is dat de ijsbaan lek is. Volgens de Nieuwerkerkse weerman is het, naast de technische problemen op Hitland, ook een stevige zonnenkracht die roet in het eten gooit voor de schaatsbanen. Hierdoor smelt het ijs overdag te hard.

foto : Marina Veerman, Zevenhuizensche IJsclub

Advertentie