8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Litouwse chauffeur na 5 uur en nog meer schade onder politiebegeleiding Moordrecht uit

De Litouwse vrachtwagenchauffeur die zich woensdag 7 februari heeft vastgereden in Moordrecht is uiteindelijk na vijf uur onder begeleiding van politie en handhaving het dorp uitgereden. De problemen voor de chauffeur begonnen woensdagmorgen rond 7.30 uur toen hij in het dorp terecht kwam in plaats van op het Gouwepark. Op drie verschillende plaatsen heeft de chauffeur schade gereden aan gemeentelijke eigendommen. Ook heeft hij een geparkeerde auto geramd.

Uiteindelijk kon de chauffeur niet verder rijden omdat hij ook twee lekke banden had gereden. Een door de politie ingeschakelde berger mocht de man niet helpen omdat de werkgever van de chauffeur de kosten niet wilde betalen. De chauffeur kreeg van zijn werkgever in Litouwen de opdracht om zelf aan de slag te gaan en een zo goedkoop mogelijke oplossing te zoeken. De man is daarop zelf zijn banden gaan verwisselen terwijl de politie de straat heeft afgezet. Handhavers van de gemeente Zuidplas hebben ondertussen met een collega van de buitendienst de schade geïnventariseerd aan gemeentelijke eigendommen.

Omdat de chauffeur het in zijn eentje niet voor elkaar kreeg om de zware wielen te wisselen heeft een van de vrouwelijke handhavers de Litouwer maar geholpen met het wisselen van de banden. Daarbij bleek dat het tweede reservewiel niet paste. Uiteindelijk is de combinatie met één kapot wiel onder begeleiding van politie en handhaving Moordrecht uit geholpen. Hierbij zijn ook preventief nog paaltjes verwijderd. Ruim vijf uur na het ontstaan van de problemen kon de lading hout gelost worden bij houthandel Alblas op het Gouwepark. Daar bleek dat het niet om 50 ton hout ging maar om zo’n 25 ton. De gemeente gaat de schade laten herstellen en de kosten daarvan verhalen op de veroorzaker.Schade Moordrecht Litouwse chauffeur   .

 

Advertentie