8.5 C
New York
donderdag 18 april 2024

Nog geen doodsoorzaak bekend van overleden arrestant Waddinxveen

De doodsoorzaak van een 39-jarige man die vrijdag 2 februari tijdens een arrestatie is overleden is nog niet duidelijk. Het Openbaar Ministerie heeft het voorlopig sectierapport ontvangen naar aanleiding van de trieste gebeurtenis op de vroege vrijdagmorgen. Het rapport is ook gedeeld met familie van het slachtoffer.
Op de dag van het overlijden, vrijdag 2 februari is radiologisch onderzoek gedaan. Op zaterdag volgde een sectie door de patholoog. De voorlopige conclusie daarvan luidt dat vooralsnog geen doodsoorzaak kan worden vastgesteld. De blauwe plekken en schaafwonden op het lichaam van het slachtoffer kunnen het overlijden niet verklaren. De patholoog spreekt over “gering uitwendig mechanisch stomp botsend geweld” laat het OM op donderdag 8 februari weten. Er zijn geen aanwijzingen gezien voor geweld op de hals en er zijn geen breuken vastgesteld.

Volgens het OM vindt er nog vervolg onderzoek plaats door de patholoog. Ook wordt het bloed van het slachtoffer onderzocht om te kijken of er sprake is van het gebruik van verdovende middelen. Het is nog niet bekend wanneer dit onderzoek klaar is. De betrokken agenten die rechtstreeks bij het incident betrokken waren, zijn inmiddels als getuigen gehoord. Ook zijn beelden opgevraagd die in de media zijn verschenen en zijn de meldkamergesprekken opgevraagd.

Voor zover nu bekend is heeft de politie vrijdagochtend voor 6.00 uur een melding gehad van een verwarde man op de Oude Dreef in Waddinxveen. De man zou op de weg gezeten hebben terwijl zijn auto stil stond op de rijbaan. De politie is op een gegeven moment overgegaan tot arrestatie. Hierbij werkte het slachtoffer niet mee en hebben agenten het slachtoffer geslagen. Een voorbijganger heeft van dit deel van het incident camera beelden gemaakt. Bij de arrestatie is het slachtoffer onwel geraakt en is de ambulance gewaarschuwd. Reanimatie mocht niet meer baten. Het slachtoffer is ter plaatse overleden.

Personen die getuige waren van het incident of die beschikken over beelden, wordt gevraagd contact op te nemen met de Rijksrecherche via info@rijksrecherche.nl.

Advertentie