Raadslid aan College van B&W: “Hebben de wethouders ervaring met boodschappen doen met de fiets?”

Raadslid Pieter Beeldman (PvdA-GroenLinks) heeft de afgelopen week vragen gesteld aan het College van B&W in Zuidplas over de verplaatsing van fietsenrekken op de Smidse in Moordrecht. De situatie is er voor fietsende inwoners bepaald niet duidelijker op geworden.

De gemeente Zuidplas heeft de fietsenrekken bij de ingang van de supermarkten bij de Smidse verplaatst naar de zijkant. Daardoor moet je nu verder lopen naar een je fiets. Parkeerplaatsen voor de auto zijn dichterbij. De boodschappenkarren staan ook ver van de nieuwe locatie van de fietsenrekken.

Pieter Beeldman vraagt het college van B&W waarom er geen fietsvriendelijke oplossing gezocht is, waarmee het gebruik van de fiets juist gestimuleerd wordt. Beeldman schat in de dat met de nieuwe fietsenrekken het probleem verplaatst wordt. “Op de nieuwe plekken zorgen de fietsenrekken voor meer overlast, omdat de ruimte daar beperkter is. Daar komt bij dat mensen hun fiets blijven plaatsen voor de winkels”. Hij verwacht dat het er rommeliger van zal worden. “Dit is duidelijk bedacht door mensen die niet met de fiets hun boodschappen doen”.

De laatste vraag van het binnenkort vertrekkende raadslid luidt dan ook of de wethouders in Zuidplas ervaring hebben met het boodschappen doen op de fiets.