Station Waddinxveen Triangel vanaf maandag in gebruik

Het nieuwe station Waddinxveen Triangel wordt vanaf maandag 12 januari in gebruik genomen voor de lightrail treinen van R-Net.  Het station ligt tussen station Gouda en station Waddinxveen en is vernoemd naar de nieuwbouwwijk Triangel die wordt gebouwd aan de ene kant van het station. Aan de andere kant van het station ligt het industriegebied Coenecoop  en beide zijden worden verbonden door middel van een fietstunnel.

Triangel is het tweede station dat in korte tijd ingebruik wordt genomen op de lijn tussen Gouda en Alphen aan den Rijn die voorheen een treinlijn was. NS heeft de concessie gewonnen om het met Albellio treinen de dienstregeling te mogen uitvoeren. Overdag gaat er ieder kwartier een trein over het enkelsporige tracé en in de avonduren ieder half uur. In december kwam station Boskoop Snijdelwijk er al bij.

De reizigers die maandagmorgen gebruik maken van de lijn krijgen iets lekkers aangeboden van ProRail en NS. Daarnaast krijgen de reizigers de eerste maand ook kortingsbonnen aangeboden. Eerder was er ook sprake van een station bij het Gouwepark, hier is echter nog geen definitieve plan voor gemaakt.