8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

PvdA-GL nodigt college uit om fietsend boodschappen te doen in Moordrecht

Raadslid Pieter Beeldman van PvdA-GroenLinks heeft het college van B&W uitgenodigd om boodschappen te komen doen bij winkelcentrum De Smidse in Moordrecht.
Aanleiding van de bijzondere uitnodiging zijn de antwoorden van het college op vragen die Beeldman had gesteld over de verplaatste fietsenrekken bij het winkelcentrum. Het raadslid zet zijn vraagtekens bij de antwoorden die het college heeft gegeven over de extra te lopen afstand voor fietsers. Deze genoemde afstanden zijn volgens het raadslid onrealistisch kort.

Zeker op een drukke zaterdag zou de door het college genoemde maximale extra afstand niet realistisch zijn volgens het raadslid. Daarom besloot Beeldman om het gehele college uit te nodigen om op de fiets de weekendboodschappen in Moordrecht te komen doen. Naast de uitnodiging om boodschappen te komen doen wil het raadslid samen met het college controleren of de door het college genoemde afstanden kloppen.

De ludieke uitnodiging heeft volgens Beeldman wel een serieuze ondertoon. “Feiten die aan de gemeenteraad worden voorgelegd door het college moeten gewoon kloppen” aldus het raadslid. Daarnaast vindt Beeldman dat er te gemakkelijk geaccepteerd wordt dat het voor fietsers verslechtert. “Je moet bij alles bezig zijn om het voor de fietsers zo makkelijk mogelijk te maken. Anders zal toch een deel toch weer de auto pakken voor ritten binnen het dorp. En dat is juist wat we niet willen”.

Of het college van B&W nog voor de verkiezingen ingaat op de uitnodiging van het vertrekkende raadslid is nog niet bekendgemaakt.

Advertentie